Strapdag 2020

Strapdag 2020

Op donderdag 17 september ging de Strapdag door op de school van Sint-Jan. Dit initiatief besteedt aandacht aan de stappers en trappers in de schoolomgeving. Bovendien benadrukt de school dat duurzaam verplaatsen leuk, gezond, goed voor het milieu en laagdrempelig is.

Strapdag is een initiatief van het octopusplan dat zich inzet voor een kindvriendelijke schoolomgeving. Wingene is sinds enkele jaren een octopusgemeente en ondersteunt op deze manier de scholen rond verkeerseducatie. Het thema van de strapdag is dit jaar: ‘ruimte voor strappen’. Het octopusplan roept daaarom op om één of meerdere parkeerplaatsen een andere invulling te geven.

Het plein aan de kerk van Sint-Jan werd daarom autoluw gemaakt. Tijdens de voormiddag konden de kinderen van kinderdagverblijf ’t Petoeterke fietsen op de parkeerplaatsen. In de namiddag werd een dodehoeksessie georganiseerd met een vrachtwagen en werd er gekrijt. Tijdens de speeltijd konden de kinderen van de school er vrij rondrijden met hun fiets, step, skeelers...

De speelplaats werd dan weer omgetoverd in een verkeerspark waar fietsbehendigheid en verkeersregels werden ingeoefend. De kleuters experimenteerden ook met fluo en leerden de straat veilig oversteken.